Blauwe zone voor Europalaan

EUROPAKWARTIER – Op de Europalaan is per 1 september de blauwe zone ingesteld. De blauwe zone loopt ter hoogte van de Ventweg langs de hoofdweg van de Europalaan tussen de Duitslandstraat (dus ook de parkeerplaatsen bij het gezondheidscentrum Vizier) en de Denemarkenstraat.
In de blauwe zone op de Europalaan kan winkelend publiek maximaal twee uur parkeren met gebruik van de blauwe schijf. (Foto: gemeente Almere)

De zone werd ingesteld na een burgeractiviteit op de politieke markt vorig jaar, om de ontstane parkeeroverlast voor winkeliers te verminderen. In februari werd hiervoor een verkeersbesluit genomen en, na het verstrijken van de bezwaartermijn, wordt nu overgegaan tot de invoering van de blauwe zone op een deel van de Europalaan.
Deze blauwe zone heeft als doel kort parkeren voor winkelbezoek te bevorderen en lang parkeren te ontmoedigen. Lang parkeerders kunnen elders gebruik maken van gratis parkeerruimte in de openbare ruimte. De blauwe zone geldt op maandag tot en met zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur. De parkeertijd is maximaal twee uur. Let op: gebruik hier een parkeerschijf.
Artikel geplaatst op: 31 augustus 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen