Bouwvergunningen Flevoland relatief goedkoop

ALMERE - Flevoland is de op een na goedkoopste provincie voor verbouwingsvergunningen.Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl, dat onder alle 380 gemeenten van Nederland onderzoek deed naar de kosten van een vergunning voor twee gangbare soorten verbouwingen, in combinatie met een vergunning voor het plaatsen van een bouwcontainer.
Er zijn aanzienlijke gemeentelijke verschillen in wat een vergunning kost voor het verbouwen van een huis. In Zeeland zijn inwoners gemiddeld het minste kwijt aan vergunningen die gerelateerd zijn aan verbouwingen. Kijkend naar de twee onderzochte verbouwing types, is men in Zeeland gemiddeld 461,11 euro kwijt. In Flevoland is men gemiddeld 464,27 euro kwijt. Hiermee is Flevoland de op een na goedkoopste provincie. Utrecht is juist de duurste provincie: hier liggen de kosten gemiddeld 36,5 procent hoger dan in Zeeland. Ook in Noord-Holland, Zuid-Holland en Limburg is men relatief veel kwijt voor de omgevingsvergunningen die bij een verbouwing komt kijken.
Omdat het maximale leenbedrag bij een hypotheek per 1 januari 2018 is verlaagd naar 100 procent van de woningwaarde, kunnen de kosten van een verbouwing niet meer (deels) in de hypotheek worden opgenomen; dus ook de vergunningen voor die verbouwing niet. Dat betekent dat gemeenten met de prijs van vergunningen invloed kunnen uitoefenen op de toegankelijkheid van de woningmarkt voor (nieuwe) woningbezitters die na de koop van plan zijn te gaan verbouwen.
Meer informatie: www.afvalcontainershop.nl/meest-verbouwvriendelijke-gemeenten.
Artikel geplaatst op: 24 augustus 2018 - 14:47

Gerelateerd

Delen