Fietsersbond ontevreden over fietsparkeermogelijkheden

Door Robert Mienstra
STAD – Na een schouw van de fietsparkeermogelijkheden in Stad komt de Fietsersbond tot de conclusie dat daar nog tekortkomingen zijn.
De fietsen die voor de winkels staan bij het Kruitvat en de Axion in de Korte Promenade worden binnenkort weggehaald. (Foto: aangeleverd)

De Fietsersbond vindt het oneerlijk dat winkeliers allerlei reclameborden mogen plaatsen in het centrum, maar dat winkelend publiek op diezelfde plek geen fietsen mag plaatsen. Zij vindt dit ongelijke behandeling. Er zijn wel hekjes geplaatst (de zgn. fietsnietjes (red.)) maar de bond constateert dat er geen fietsparkeerverbodsborden staan en ook geen verwijsborden naar de nietjes. De bond constateert dat er ook plekken zijn waar de fietsers hun fietsen parkeren rond de borden ‘verboden parkeren voor fietsers’. De voetgangers worden daardoor gehinderd. De bond beveelt het aanbrengen van extra parkeervakken aan en een verwijzing naar de fietsenstalling die vlakbij is.
Nietjes
De bond concludeert dat de gemeente veel nietjes heeft bijgeplaatst. Desondanks staan die vaak helemaal vol. Tijdens de schouw trof de fietsersbond veel weesfietsen en wrakken aan, ruim 200. De bond beveelt de gemeente aan eerst die wrakken op te ruimen en daarna met handhaving te beginnen. De boel is nog niet op orde, zegt de bond . Verwijzingen waar je wel kan parkeren zijn er niet. Ook zou de gemeente betere voorlichting moeten geven aan het fietspubliek over hoe, waar en wanneer door de gemeente verwijderde fietsen opgehaald kunnen worden.
Artikel geplaatst op: 16 juli 2018 - 14:36

Gerelateerd

Delen