Speciale dag over wonen voor senioren

FILMWIJK – Tijdens de het weekend van de Architectuurdagen, zaterdag 2 en zondag 3 juni, wordt speciaal aandacht besteed aan ‘Senioren wonen in Almere’. Zondag 3 juni is van 10.00 tot 14.00 uur in de EXPO van Kunstlinie Almere Flevoland aan de Esplanade een bijeenkomst waarbij onder andere een seniorencomplex wordt uitgewerkt in LEGO.
De werkgroep Senioren van Platform Filmwijk organiseert deze dag speciaal voor alle senioren uit Almere die geïnteresseerd zijn in bouwen en wonen.
Veel oudere inwoners van Almere zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor wonen. Tijdens de bijeenkomst wordt er gesproken over vragen als ‘is er voldoende aandacht en aanbod voor de woonbehoeftes van senioren’, ‘zijn er nu en in de toekomst wel voldoende geschikte huisvestingsmogelijkheden voor senioren in Almere’, en ‘voldoet het huidige aanbod of moeten we op zoek naar alternatieven waarbij aandacht voor het sociale aspect meer op de voorgrond treedt?’
Lex Burgersdijk, bestuurslid van de stichting MHVA (Maatschappelijk Hergebruik Vastgoed Almere), geeft een inleiding waarna in een workshop een seniorencomplex zal worden uitgewerkt in LEGO-steentjes, geïnspireerd op hofjes en andere voorbeelden.
Er is plaats voor vijftig deelnemers. Deelname is gratis, de dag is inclusief lunch. Aanmelden kan door een mail te sturen naar expo@kaf.nl.
Artikel geplaatst op: 16 mei 2018 - 11:35

Gerelateerd

Delen