Gemeente zet extra toezicht in rondom vindplaats Zenit
‘Partycentrum TMG verantwoordelijk voor gedrag gasten’

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
INDISCHE BUURT – Partycentrum TMG is zelf verantwoordelijk voor het gedrag van haar gasten. Dat zegt de gemeente in een reactie op de vernielingen die - volgens omstanders - kinderen van bezoekers van het partycentrum twee weken geleden aanrichten op Vindplaats Zenit. Deze krant berichtte daarover. Twee gealarmeerde moestuinders die de kinderen hierop aanspraken werden met stenen en stokken bekogeld.
Op Vindplaats Zenit en de bijbehorende moestuinen hebben kinderen de zorgzaam kweekte groente kapotgetrapt. (Archieffoto: Fred Rotgans)

De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de situatie. “We nemen dit heel serieus”, aldus woordvoerder Simone Mahn van de gemeente. “Vanuit de gemeente is er goed contact met het bestuur van Zenit. Er wordt extra toezicht ingezet vanuit de gemeente, met handhavers, en de politie. Verder is er door het bestuur van Zenit aan de buurtpreventieteams uit de buurt gevraagd om de locatie mee te nemen in hun rondes.”
De wijze waarop bezoekers een horecabedrijf verlaten en hoe zij zich in de buurt gedragen, heeft, volgens Mahn, invloed op het woon- en leefklimaat. “Een horecaondernemer is verantwoordelijk voor de gang van zaken in zijn horecabedrijf en in de directe omgeving hiervan, voor zover dat verband houdt met het horecabedrijf. Indien er sprake is van ontoelaatbare overlast of verstoringen van de openbare orde, kan de gemeente handhavend optreden.”
Artikel geplaatst op: 17 april 2018 - 15:49

Gerelateerd

Delen