'We wonen naast gevangenis'
Bewoners Poort ontevreden over communicatie Oranje Huis

Door Robert Mienstra
POORT – Een groep bewoners uit Poort uitte donderdagavond tijdens een informatieve ronde tafel op de Politieke Markt hun ongenoegen over de gang van zaken rond het Oranje Huis, een opvanghuis voor slachtoffers van huiselijk geweld.

“Wij willen wel contact met het Oranje Huis”, zei een van de bewoners, “maar we mogen er helemaal niet in. Het huis wil geen contact met ons. Het lijkt wel of we naast een gevangenis wonen.”
Ook is het lawaai rond het Oranje Huis de bewoners een doorn in het oog. “Die bewoners staan ’s avonds op de balkons te bellen en te schreeuwen. Het licht brandt dag en nacht en vanaf de kinderspeelplaats klinkt ook veel lawaai.” Verder vinden de bewoners de omgeving van het Oranje Huis onveilig door slechte straatverlichting en wegen.
Als oplossing willen de bewoners sowieso een bomen- en heesterrij aangeplant zien.
Compensatie

De bewoners in de omgeving hebben zonnepanelen en windturbines om hun eigen energie op te wekken. “Door het Oranje Huis is er een slagschaduw waardoor we veel minder energie-opbrengst hebben. De financiële compensatie is een lachertje”, meldt een van de bewoners.
Tot slot hadden de bewoners geen goed woord over voor de communicatie van de gemeente en het Oranje Huis. “We horen nooit iets. Alles moet van ons komen, en dan wordt er nooit gereageerd op onze mails.”
De politieke partijen gaan nu afwegen wat ze met de informatie van de bewoners gaan doen.
Artikel geplaatst op: 01 december 2017 - 11:08

Gerelateerd

Delen