Deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten

ALMERE - Voor de verbreding van de A6 is het soms noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit gebeurt in verschillende fasen. Vanaf 20 november tot medio 2019 is het deel van het fietspad Kolthoornpad -dat onder de A6 doorgaat- afgesloten.
Fietsers kunnen vanaf dan gebruik maken van de Weteringweg om van de ene kant van de A6 naar de andere kant te komen. Ter plekke wordt deze route met gele borden aangegeven. Fietsers moeten rekening houden met circa 5 minuten extra reistijd.
De afsluiting van het Kolthoornpad ter hoogte van de A6 is nodig om de bestaande onderdoorgang te slopen en vervolgens een nieuwe bredere onderdoorgang te kunnen bouwen. Opening van de nieuwe onderdoorgang staat gepland voor medio 2019.
Hinder

De werkzaamheden voor de verbreding van de A6 veroorzaken hinder voor weggebruikers op en rondom de A6. Zo krijgen fietsers geregeld te maken met andere routes omdat bestaande fietsverbindingen tijdelijk niet meer beschikbaar zijn. Deze nieuwe routes leveren vaak extra reistijd op. Rijkswaterstaat, Parkway6 en de gemeente hebben afgesproken dat er altijd één fietsverbinding in de directe omgeving beschikbaar moet zijn zodat de extra reistijd beperkt blijft.
Artikel geplaatst op: 10 november 2017 - 17:14

Gerelateerd

Delen