Een bollenveldje voor elke woonwijk

CASCADEPARK – Leerlingen van de Columbusschool hebben woensdag 11 oktober, samen met wethouder Tjeerd Herrema, bloembollen geplant in het Cascadepark. Elke Almeerse wijk krijgt komend voorjaar een bloembollenveldje.

De kinderen van de Columbusschool hielpen wethouder Tjeerd Herrema met het planten van de bloembollen langs de Henry Stanleystraat. (Foto: Fred Rotgans)


Het voorjaar is natuurlijk nog ver weg, maar het zijn nu wel de Nationale Bollenplantweken. Daarom plantten de kinderen, samen met Herrema en tulpenkweker Wim Klink uit Zeewolde de bollen. Aansluitend werden ook tulpenveldjes aangeplant in Buiten en Haven door leerlingen van de basisscholen Bommelstein en de Loofhut.
De aanplant is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de gemeente Almere. In elke Almeerse woonwijk wordt de komende weken een tulpenveldje van dertig vierkante meter aangelegd. Met het planten van bollen van kwekers uit de Flevopolder wil de gemeente Almere de komst van de Floriade in 2022 al in de wijken zichtbaar maken. Ander onderdeel van Almere in bloei is een bloemen- en bijenlint dwars door de gemeente, met als doel een groene en gezonde stad te zijn.

Artikel geplaatst op: 11 oktober 2017 - 11:11

Gerelateerd

Delen