Volle bak in een Tiny House

POORT - Om te laten zien hoe groots Tiny kan zijn, werd afgelopen zaterdag tijdens de eerste Tiny House Nederland Jamboree in Almere Poort de recordpoging ‘Hoeveel mensen passen er in een Tiny House?’ georganiseerd. Het werden er 83.

Een huis vol visite in dit Tiny House (Foto: Fred Rotgans)


Om klokslag 16.15 uur startte de recordpoging. Jong en oud durfde het aan om plaats te nemen in de Tiny TIM, al dan niet onder zachte dwang van de enthousiaste omroeper in piccolo-pak. Toen de Tiny TIM helemaal gevuld was en bijna uit zijn voegen barstte, kon het tellen beginnen. Vanwege het natte weer hadden alle deelnemers netjes hun schoenen voor de deur uitgetrokken. Het tellen had dus even wat ‘voeten in de aarde’.
Na een kwartier waren alle mensen geteld en werd bekend dat er niet 50, ook geen 70, maar wel 83 mensen in de Tiny TIM passen. En dat is voor een vloeroppervlakte van net iets meer dan 15 m2 een behoorlijk aantal.
Syta Fokkema uit Nuenen zat met haar antwoord ‘88 mensen’ het dichtst bij het totaal aantal mensen dat in de Tiny TIM past. Zij won de hoofdprijs; een overnachting voor twee personen met ontbijt in het prachtige Waterland-Huisje in Eindhoven.
En niet alleen de recordpoging was geslaagd, ook voor de Jamboree zelf ging het dak eraf. Ondanks het slechte weer bracht de Jamboree naar schatting zo’n 5000 mensen naar Almere Poort alwaar zij hebben genoten van deze allereerste Tiny House Nederland Jamboree.

Artikel geplaatst op: 09 oktober 2017 - 09:14

Gerelateerd

Delen