Nieuwe afslag Hoge Ring naar Gooise Kant pas in april klaar

GOOISEKANT - Het is voor veel ondernemers op bedrijventerrein Gooise Kant een ‘kleine ramp’: al ruim een jaar is de afslag vanaf de Hoge Ring naar het bedrijventerrein (bij het Esso-station) ontmanteld. Pas in april zal de nieuwe afslag in gebruik worden genomen.
De afslag naar het bedrijventerrein Gooise Kant vanaf de Hoge Ring. (Foto: Fred Rotgans)

De aanpak van de rijksweg A6 heeft ook gevolgen voor de aansluiting met de Hoge Ring (Almere Stad West). Waar automobilisten op de Hoge Ring bij het Bastionhotel moesten voorsorteren om het bedrijventerrein op te kunnen rijden, is die afslag nu ruim een jaar geleden ontmanteld. Het terrein is nu alleen nog bereikbaar via de Havendreef en de Annie M.G. Schmidtweg. De Audioweg is als toegangsweg uitsluitend bruikbaar vanuit Poort. De afslag op de Hoge Ring bestaat niet meer. De afsluiting leidt in de spits, vooral op de Stedendreef en Havendreef, tot meer verkeersdrukte. Aanvankelijk was de bedoeling dat in december van dit jaar de nieuwe aansluiting opgeleverd zou worden, maar die termijn wordt niet gehaald.
Fietspaden

Dat werd de ondernemers onlangs duidelijk gemaakt toen wethouder Mark Pol een bezoek bracht aan de ondernemers van het bedrijventerrein in het restaurant van de stichting Broodje Hagelslag. Een medewerker van de wethouder liet weten dat de afslag waarschijnlijk pas in april weer in bedrijf wordt genomen. Eén en ander heeft te maken met de logistiek van de werkzaamheden op de A6. Ook werd medegedeeld dat de bushalte bij het Bastionhotel definitief verdwijnt. Op de halte stappen op werkdagen gemiddeld maar vijftig mensen in- en uit. Dat is niet rendabel. Wel heeft het bedrijventerrein betere toegang via het fietspadennetwerk gekregen. Er zijn twee doorgangen onder de A6 gekomen, richting Haven. Komend jaar wordt één van die fietspaden helemaal verlengd tot aan de wijk De Velden in Haven.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2017 - 10:00

Gerelateerd

Delen