Duurzaam wonen ervaren tijdens thematour

ALMERE - Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op vrijdag 30 juni is de thematour ‘Energiezuinig wonen: 0 op de nota’ in Almere. Familie Finsy-Besseling laat tijdens een rondleiding haar energiepluswoning en de vele duurzame toepassingen zien.
Familie Finsy-Besseling laat tijdens een rondleiding op vrijdag 30 juni haar energiepluswoning en de vele duurzame toepassingen zien. (Foto: aangeleverd)

In 2012 begon de bouw van de energiepluswoning in Almere. “Ons doel was een comfortabel huis wat energie leverend is”, aldus huiseigenaar Sixta Finsy-Besseling. “Zodat we onze footprint op deze aardbol zo klein mogelijk kunnen houden.” Sindsdien levert het huis zoveel rendement op dat het voldoende terug levert om het wonen en het vastrecht op energie en water te betalen. Geen 0 op de meter, maar 0 op de nota! Wie benieuwd is naar een warmtepomp, zonnepanelen en gasloos wonen is welkom bij de thematour ‘Energiezuinig wonen: 0 op de nota’ op vrijdag 30 juni om 19.00 uur in Almere. Tijdens de tour is er is plek voor tien geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over energie opwekken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.duurzamehuizenroute.nl.
Artikel geplaatst op: 27 juni 2017 - 15:17

Gerelateerd

Delen