Gedachtengoed Teun Koolhaas leeft voort op De Realiteit

DE REALITEIT – Wethouder Tjeerd Herrema opent zaterdag 17 juni om 15.00 uur de nieuwe stichting Polderblik. Dat gebeurt in het gelijknamige huis Polderblik aan De Realiteit 7. Dit huis is in 1988 ontworpen door architect en stedenbouwkundige Teun Koolhaas, ontwerper van de eerste plannen voor Almere.

Polderblik is in 1988 ontworpen door Teun Koolhaas, die als jonge ontwerper deel uitmaakte van het Projektburo Almere. (Foto: aangeleverd)

Polderblik was het woonatelier van wijlen hoofdstedenbouwkundige van Almere, Teun Koolhaas. Hij overleed in 2007. Secretaris van de Maarten van Luttervelt: “De stichting heeft als doel zijn gedachtegoed levend te houden. Het huis wordt het centrum voor lezingen, workshops en studiecentrum over Almere gericht op het ontstaan van de stad en haar toekomst. De schitterende ruimte met vrij uitzicht op de Noorderplassen is een unieke plek als atelierruimte, voor studie in de luwte of als vergaderruimte. En een plek als podium voor dialoog over actuele ruimtelijke vraagstukken.”

Tevens wordt zijn archief ontsloten.

Zaterdag 17 juni om 15.00 uur doet Betje Koolhaas, bestuurslid van stichting Polderblik en dochter van Teun Koolhaas, het welkomstwoord waarna wethouder Tjeerd Herrema de stichting officieel opent. Om 16.00 uur geeft stadsgids Marie-Josée Röselaers een rondleiding op De Realiteit. De bijeenkomst is voor iedereen gratis bij te wonen.

 

Dag van de Architectuur

In het weekend van 16, 17 en 18 juni viert Nederland de Dag van de Architectuur. Dan staat het belang van architectuur in de schijnwerpers. Daarom is Polderblik ook op zondagmiddag 18 juni geopend voor publiek.

Zondag zijn vanaf 12.00 uur nog zeven andere experimentele woningen in de wijk De Realiteit te bekijken: Boven de Zeespiegel, Meerzicht, Amfibie, Cargo expositie, PS-woning, Markies en Open Huis.

 

Kijk voor meer informatie op www.polderblik.nl

Artikel geplaatst op: 14 juni 2017 - 11:48

Gerelateerd

Delen