Circa 2000 bezoekers bij WoonExpeditie Poort

POORT – Ongeveer 2000 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag af op de WoonExpeditie Poort. De grote opkomst zorgde voor een gezellige sfeer.
De expeditie trok veel bezoekers. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Vele woningzoekenden konden met de expeditie wooninspiratie opdoen door de informatie over nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels in de stad. Ook konden zij zich laten bijpraten over toekomstige gebiedsontwikkeling in Poort Oost.
Het nieuwbouwproject Zandpoort in Olympiakwartier West had grote belangstelling voor koop (AM/Dura), huur (Alliantie) als zelfbouw. Bezoekers kregen van Ik-bouw-mijn-huis-in-Almere ook meer informatie over de start verkoop van de eerste fase zelfbouwkavels in Zandpoort op 29 juni.
Tijdens de sessie live-concepting in de stand van Zandpoort gaven ontwerpers de bezoekers (en wethouder Tjeerd Herrema) inzicht hoe een wijk ontwikkeld wordt. Een kijkje achter de schermen van het nieuwbouwproject Zandpoort waar de gemeente Almere en partners Dura Vermeer, AM, Trebbe en de Alliantie samen aan werken. Daarna gingen de bezoekers zelf aan de slag met hun woonwensen en maakten de ontwerpers de eerste schetsen van de woningen in deze nieuwe wijk.
Ook in Duin was er veel belangstelling voor de DUINvilla’s in Noorderduin II die begin juni in de verkoop zijn gegaan. Veel bezoekers maakten gebruik van de gratis leenfietsen om vanaf het station Almere Poort een kijkje te nemen in de DUIN.
De WoonExpeditie wordt georganiseerd door gemeente Almere, samen met Almere City Marketing en marktpartijen. De nieuwe aanpak van de WoonExpeditie met een Almeerse Woonmarkt was zeker succesvol en krijgt dan ook in oktober een vervolg in Almere Hout.
Artikel geplaatst op: 12 juni 2017 - 15:15

Gerelateerd

Delen