Wonen en leven in Duin
“Het voelt alsof we in een vakantiegebied wonen”

DUIN – ‘Knisperende schelpenpaadjes, wuivend helmgras, slingerende woonstraten en kinderen die spelen in het zand. Vanuit je woning loop je zo de natuur in en binnen een paar minuten ben je op het strand. De jachthaven en levendige boulevard met winkels en leuke restaurantjes is vlakbij.’ Zo werd wonen in Duin geschetst in de glimmende brochures. Dat het wonen in Duin echt zo is, bevestigt bewoner Eva Langes. “Het voelt alsof we in een vakantiegebied wonen.
Eva en Jos wonen in een Duinvilla. (Foto: Fred Rotgans)

Eva en haar man Jos wonen in een Duinvilla. Het stel had niet de intentie om te verhuizen. “We wonen al 28 jaar in Almere”, aldus Eva. “Eerst in Muziekwijk en toen in Parkwijk. Omdat hij nieuwsgierig was ging mijn man met mijn zoon naar een open dag waarbij je ook in de modelwoning kon kijken. Hij was gelijk verliefd en nam meteen een optie.
Wonen in Duin noemt Eva ‘heel apart’. “We hebben altijd een vakantiegevoel als we thuis zijn. Vanaf ons terras hebben we uitzicht op het bos en we wonen aan het water. Het is hier heerlijk rustig. Je hoort de vogeltjes fluiten. Buren gaan na het werk met strandstoeltjes onder hun arm naar het strand om daar nog lekker een drankje te drinken. Moeders met kinderen vertrekken bepakt met een luchtbed en koelbox naar het strand en kinderen spelen hier in het zand. Dat geeft het gevoel alsof je in een vakantiegebied woont.”
Dat Duin zo dicht bij het strand ligt, vindt het stel ideaal. “Het strand is een paar minuten lopen. We gaan vaak met de hond naar het strand of hier het bos in. We zijn hier ook komen wonen voor de boulevard die nog moet komen. Heerlijk als je vanuit je straat zo de boulevard op kunt lopen met allerlei restaurantjes waar je lekker kunt eten.” Ook de ligging nabij Amsterdam is, volgens Eva, een voordeel. “Mijn man werkt in Amsterdam en is nu binnen een kwartier thuis als er geen file staat.”
Het stel woont in een Duinvilla. “De huizen zijn prachtig. Het huis heeft grote slaapkamers en een grote eetkamer waar een grote eettafel in past waar we met het hele gezin kunnen eten. We hebben een heerlijk terras. In de zomermaanden eten we heel veel buiten en barbecueën we regelmatig.”
Overlast van de evenementen op het nabijgelegen strand heeft het echtpaar niet. “Toen Defqon op het strand werd gehouden hadden wij hier totaal geen last. De huizen zijn goed geïsoleerd. Ik hoorde er niks van. Tijdens Strandfestival Zand hebben we alle vrienden uitgenodigd. Met een barbecue en een hapje en een drankje konden we meegenieten van de muziek. Heel gezellig!”
Artikel geplaatst op: 07 juni 2017 - 14:08

Gerelateerd

Delen