Betaalbare huurwoningen in De Aardbei

STAD CENTRUM - In het markante gebouw De Aardbei aan de Landdroststraat komen 82 betaalbare huurwoningen voor studenten en jongeren uit Almere die starten op de woningmarkt. Onder de naam WOOW (Wonen Ontmoeten Ontspannen en Werken) gaat jongerenhuisvester Socius Wonen De Aardbei verbouwen.
Artist Impression van de buitenzijde van De Aardbei. (Foto: aangeleverd)

Socius Wonen is een jongerenhuisvester uit Utrecht die maatschappelijk vastgoed en kantoren geschikt maakt voor kamerbewoning. Binnenkort organiseert Socius een ontmoeting voor iedereen die interesse heeft in het project en het WOOW concept.
Het nieuwe concept voor de Aardbei laat zien hoe gebouwen die hun oorspronkelijke functie hebben verloren kunnen transformeren tot het type woning waar nu vraag naar is. Almere kent relatief veel moderne, grotere en dus duurdere huurwoningen, terwijl er een groeiende behoefte is aan goedkope huurwoningen. Socius heeft geluisterd naar de wensen van de beoogde doelgroep om ook te kunnen werken en ontspannen op de plek waar ze wonen. Gemeente Almere denkt dat de transformatie een inspirerend voorbeeld is voor andere eigenaren van leegstaande kantoorpanden in het centrum van Almere.
Artikel geplaatst op: 18 mei 2017 - 16:44

Gerelateerd

Delen