Spookvilla in Eilandenbuurt

BUITEN – Het onkruid staat hoog opgeschoten, in de voortuin ligt een berg afval, de ruiten zijn kapot en de deuren vertonen braaksporen. Binnen staan enkele stoelen en ligt rommel. De vloer is van beton. In de Trinidadstraat staat volgens buurtbewoners een opvallende villa. “Dit is een spookvilla”, zegt een buurtbewoner.
Het huis aan de Trinidadstraat is nog nooit bewoond geweest (Foto Almere DEZE WEEK)

“Deze huizen zijn uit 2001”, zegt een buurtbewoner. “Vanaf het begin is dit huis niet bewoond geweest. Het staat dus al zestien jaar leeg. Dat kan je ook wel zien, er is nooit wat aan gedaan.” “Het is er een zooitje”, beaamt een andere buurtbewoner.”
In de wijk wordt gesproken over een ‘spookvilla’. “Dit is zo gekomen doordat er een keer een ruit werd ingegooid, maar dat gebeurde van binnenuit. Daarom noemen de kinderen in de wijk het een spookvilla." In de woonkamer ligt als schijnbare stille getuige nog een baksteen op de vloer.
Soms zien bewoners wel iemand bij het huis. “Ik denk dat die dan de post komt ophalen, maar er heeft nog nooit iemand gewoond.”
De Trinidadstraat hoorde in 2001 bij de bouwexpositie Gewild Wonen van de Eilandenbuurt. Woningen kosten er ongeveer 400.000 euro. Met Gewild Wonen wilde de gemeente Almere onderzoeken of de consument inderdaad een grotere invloed wenst op de verschijningsvorm, de omvang en indeling van zijn woning en wat hiervan het uiteindelijke effect is op een buurt.
De gemeente kon nog geen reactie geven.
Artikel geplaatst op: 09 mei 2017 - 14:31

Gerelateerd

Delen