Lintjes voor zeventien toegewijde Almeerders

STAD CENTRUM – In de Grote Zaal van de schouwburg heeft burgemeester Franc Weerwind woensdag 26 april de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan zestien Almeerders; zeven Leden en negen Ridders in de Orde van Oranje Nassau.

Voor de onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau ontvingen woensdag zestien Almeerders een lintje, een oorkonde en een draagspeld. Eén Almeerder krijgt het lintje later. (Foto: Fred Rotgans)


De zestien Almeerders zijn allemaal met een smoes naar de schouwburg gehaald. Zo kwam er iemand om kaartjes voor Jochem Myjer op te halen, iemand die dacht een presentatie van zijn zoon bij te wonen en iemand die verteld was dat hij als ‘markante’ man gefotografeerd zou worden. “Persoonlijk vind ik dat voor de gek houden een leuke traditie. Mensen hebben vaak geen idee dat ze zijn voorgedragen, ze vinden hun werk zo normaal. Maar, een Koninklijke Onderscheiding krijg je niet zomaar.”
De Koninklijke Onderscheidingen in de Orde van Oranje Nassau is de meest toegekende onderscheiding en wordt verleend namens Zijne Majesteit. Burgemeester Weerwind: “De nadruk ligt bij de Orde van Oranje Nassau op de bijzonderheid van de verdiensten voor anderen. Met de Koninklijke Onderscheiding spreken wij als maatschappij onze waardering uit voor de jarenlange, belangeloze inzet.”

Leden in de Orde van Oranje Nassau


Egbert Boxma
Gerard de Bont
Benjamin Cohen
Riksta Borgerding-Rozeboom
Bart Groen
Peter Huis
De heer Anne de Vries
Boudewijn Vlam (was op vakantie en krijgt de versierselen die horen bij een Lid in de Orde van Oranje Nassau 1 mei opgespeld)

Ridders in de Orde van Oranje Nassau


Theo en Tineke Wolterink-Riezebos
Ben Francooy
Lex Burgersdijk
Echtpaar Tjesjen Douma en Menno Kuiper
Pieter Stigter
Wim Koemeester
Lidwien Venselaar

Artikel geplaatst op: 26 april 2017 - 23:58

Gerelateerd

Delen