Taart voor heropening taartvormig gebouw

CASCADEPARK – Met het doorknippen van een lint heropende burgemeester Franc Weerwind Weerwind vrijdag het Klokhuis. Om de opening van het taartvormige gebouw te vieren sneed de burgemeester, samen met kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Achtbaan, daarna de feestelijke Klokhuistaart aan. Stichting KinderCasla droeg vrijdag het gebouw Het Klokhuis in eigendom over aan de gemeente.
Met het doorknippen van een lint heropende burgemeester Franc Weerwind Weerwind vrijdag het Klokhuis. (Foto: Fred Rotgans)

Het gebouw Klokhuis is in 2011 geopend door, toen nog, prinses Maxima, ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van het kinder-TV programma Het Klokhuis. Er is een prijsvraag uitgeschreven onder kinderen om een duurzaam gebouw te ontwerpen. De ideeën van zes kinderen zijn verwerkt in het ontwerp: het is een prachtige grote taart geworden met een kers bovenop! De bouw van het gebouw is destijds mogelijk gemaakt door gemeente, provincie en een aantal bedrijven. Daarna heeft de Stichting KinderCasla het gebouw beheerd en educatie verzorgd voor kinderen over duurzaam bouwen en wonen en gezond leven. Sinds 2014 heeft Stad & Natuur Almere deze taak overgenomen. Afgelopen jaar zijn er diverse gesprekken geweest tussen de gemeente Almere, Stichting KinderCasla en Stichting Stad & Natuur Almere. De uitkomst hiervan is dat de gemeente het gebouw aankoopt van KinderCasla en Stad & Natuur de komende vijf jaar de opdracht geeft het gebouw te programmeren.
De zingende rondleider Daniel van der Zee gaf samen met vrijwilligers rondleidingen door het bijzondere gebouw. De techniekworkshops en educatieve kinderfeestjes geven kinderen en hun ouders inzicht in hoe zonne- en windenergie werkt. Bovendien plant Stad & Natuur komend najaar een boomgaard aan rondom het Klokhuis waar bewoners straks heerlijk kunnen genieten van de appeltjes en samen meehelpen om de bomen te snoeien.
Artikel geplaatst op: 25 april 2017 - 12:54

Gerelateerd

Delen