Doppen inleveren voor blindengeleidehonden

HOGEKANT – Bij recycleperron Almere Poort kunnen sinds kort plastic doppen worden ingeleverd. De opbrengst van de doppen is bestemd voor KNGF Geleidehonden. Wethouder Frits Huis gooide vrijdag een vuilniszak vol met doppen in de container en opende hiermee de doppencontainer officieel.
Wethouder Frits Huis gooide vrijdag een vuilniszak vol met doppen in de container en opende hiermee officieel de doppencontainer bij recycleperron Poort. (Foto: Fred Rotgans)

KNGF Almere is blij met de plek voor de verzamelcontainer voor de regio Flevoland. “Wij zorgen ervoor dat de volle container naar de recycle fabriek wordt getransporteerd. Die kan van de ingezamelde doppen andere producten maken”, aldus Fred Muiteman van KNGF Almere. “Dat levert voor KNGF jaarlijks een flinke bijdrage op om zo weer jonge honden te trainen en onder te brengen en in te zetten bij blinden en slechtziende mensen en als hulphond.”
De inzamelingactie wordt landelijk uitgevoerd door honderden vrijwilligers die op verschillende locaties de verzamelde plastic doppen kunnen inleveren. Op het recycleperron in Poort heeft de doppencontainer een tijdelijke plek. Als het UpcycleCentrum in Haven gereed is, krijgt de doppencontainer daar een permanente plek.
Meer informatie: www.geleidehond.nl/doppen
Artikel geplaatst op: 24 april 2017 - 16:23

Gerelateerd

Delen