Albert Michelsonstraat verdedigt eerste plaats in landelijke energiebesparingswedstrijd

NOBELHORST – De Albert Michelsonstraat heeft de maandprijs van het HIER Klimaatstraatfeest gewonnen. De straat in Nobelhorst verdedigt op dit moment de eerste plaats in het Klimaatstraatfeest. De straat is geen vreemde in de competitie, vorig jaar eindigden de bewoners op de vijfde plaats.
Bewoners van de Albert Michelsonstraat ontvingen uit handen van Jos Derks een energieadvies. (Foto: aangeleverd)

De straat of groep die de meeste klimaatpunten van de maand heeft gescoord, wint een buurtenergiescan van Buurkracht. In november was dat de Albert Michelsonstraat. Inmiddels is energie-expert Jos Derks van Buurkracht langs geweest om de scan uit te voeren en warmtebeelden te maken. Zijn bevindingen heeft hij in een energieadvies voor de straat verwerkt, dat hij vorige week persoonlijk kwam overhandigen.
Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd waar je als straat of groep aan mee doet. Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk energie te besparen. De straten en groepen die deze winter de meeste energie besparen, winnen feestbudgetten tot wel 5.000 euro. Op dit moment doen er al 347 straten en groepen uit heel Nederland mee. Nieuwe deelnemers kunnen zich via www.klimaatstraatfeest.nl nog steeds aanmelden.
Artikel geplaatst op: 10 januari 2017 - 12:54

Gerelateerd

Delen