Doorbreken van eenzaamheid en sociaal isolement

ALMERE – In Almere ligt het aantal mensen met gevoelens van eenzaamheid iets boven het landelijk gemiddelde. Coalitie Erbij (de nationale coalitie tegen eenzaamheid) heeft een training ontwikkeld die gericht is op professionals en vrijwilligers in wonen, welzijn en zorg.
De training begint dinsdagmiddag 7 oktober en heeft als doel mensen (verder) te bekwamen in het signaleren, bespreekbaar maken en aanpakken van eenzaamheid en sociaal isolement. Deelnemers leren omgaan met instrumenten die ingezet kunnen worden, zoals de signalenkaart.
De eerste keer is een korte training in achtergronden en oorzaken van eenzaamheid. Daarna volgen om de zes weken leerbijeenkomsten, gekoppeld aan opdrachten uit de praktijk. Bij elkaar duurt de training zes maanden.
Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat men werkt, al dan niet op vrijwillige basis, met minimaal twee mensen die te maken hebben met eenzaamheid of isolement of van wie men het vermoedt. Wie interesse heeft om mee te doen aan deze gratis training kan zich melden bij Ada de Jong, CMO Flevoland, 0320-244259 of per e-mail: a.dejong@cmo-flevoland.nl.
Artikel geplaatst op: 03 september 2014 - 09:00

Gerelateerd

Delen