Predikant Euft Verbaas overleden

ALMERE - Vorige maand is predikant Euft Verbaas overleden. Verbaas was in 1976 de eerste predikant in Almere Haven. Eind 1976 kwam hij met zijn gezin in Haven wonen. In 1991 ontving Verbaas de Bonifatiusspeld van de gemeente Almere.
Verbaas was onder meer betrokken bij de bouw van Goede Rede in Haven. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Verbaas begon zijn werk in Almere door met pastor Dirk Visser te bouwen aan de oecumenische geloofsgemeenschap in de stad. Zo was hij onder meer betrokken bij de opbouw van kerkcentrum Goede Rede. Na twaalf jaar in Haven gewoond en gewerkt te hebben verkaste hij, toen kerkcentrum De Drieklank was opgebouwd, in 1988 naar Almere Buiten.
Euft kreeg na een aantal jaar in Buiten hartklachten en moest een hartoperatie ondergaan. Op 21 april 1991 nam hij officieel afscheid met de Bonifatiusspeld van de gemeente Almere en een Koninklijke Onderscheiding.
Zelfs na zijn pensioen bleef hij diensten leiden in de Almeerse kerken en bezocht ook vaak diensten van andere geloofsgemeenschappen.
Vorig jaar raakte Verbaas gedeeltelijk verlamd en kreeg hij de mededeling dat hij huidkanker had. Hij werd opgenomen in Woon - en Zorgcentrum Archipel in Literatuurwijk. Begin dit jaar kwam de mededeling dat hij nog maar een paar weken te leven had. Hij overleed op 19 maart in bijzijn van zijn geliefden. Verbaas is inmiddels begraven op het kerkhof in Haven.
Artikel geplaatst op: 23 april 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen