Renate Dorrestein schrijft verder in Haven

DE WIERDEN - Renate Dorrestein vervolgt haar gastschrijverschap voor de gemeente Almere vanaf deze week in een Alliantie woning aan de Oldewierde. Dorrestein is in augustus vorig jaar gestart als ‘writer in residence’ en verblijft steeds een aantal weken op verschillende locaties in de stad.
Renate Dorrestein schrijft verder aan haar boek vanuit De Wierden. (Foto: aangeleverd)

“Mijn boek vordert behoorlijk, ik zit nu ongeveer op tweederde”, vertelt de schrijfster in haar tijdelijke nieuwe huis aan de Oldewierde. “Het is een roman die zich afspeelt in Almere. Ik benut de unieke kenmerken van deze bijzondere stad, het verhaal zou zich nergens anders dan in Almere kunnen afspelen.”
Almere Haven biedt Dorrestein weer nieuwe inspiratie en invalshoeken. “Almere heeft heeft zó veel verschillende gezichten en die leer ik goed kennen doordat ik steeds op een andere plek kan wonen. Ik verheug me op mijn verblijf in Haven, met z’n heel eigen sfeer. Ook hier ga ik vast weer ontdekkingen doen die zullen bijdragen aan mijn roman over Almere. Ik ga om te beginnen maar gewoon eens uitvoerig in Haven rondwandelen en alles op me laten inwerken. Ik ben al even in de Havenkom wezen kijken, wat een mooie bijzondere plek en wat komen er veel verschillende mensen voorbij. Ik ben van plan om ook nu weer met veel mensen te gaan praten over Almere, dat levert heel veel inspiratie op.”
Het boek van Renate Dorrestein met Almere als locatie verschijnt in het voorjaar van 2015. De vorige schrijver van Almere Verhalen was Stephan Sanders. Zijn boek heet: Iets meer dan een seizoen: memoir.
Artikel geplaatst op: 09 april 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen