Het Poorthuis ontvangt 15.000 euro van het Oranje Fonds

POORT – Het Poorthuis krijgt een bijdrage van 15.000 euro van het Oranje Fonds. Dit is bestemd voor de keuken in het ontmoetingscentrum. Het ontmoetingscentrum, wat in september haar deuren zal openen, biedt plaats aan initiatieven van buurtgenoten. Tevens is het bestemd voor de jongeren die in Het Poorthuis zullen worden opgevangen.
Het Poorthuis wordt in mei opgeleverd. Vijf gezinnen gaan er samen in wonen en daarnaast krijgt het opvangplekken voor jongeren en wordt het een buurtontmoetingscentrum. (Foto: aangeleverd)


Vijf gezinnen bouwen samen met Stichting Josia Het Poorthuis in Almere Poort. Dit wordt een plek om samen te leven, werken en wonen. Naast hun woningen zijn er in Het Poorthuis drie opvangplekken voor jongeren. Het Poorthuis is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie in Almere en is geheel door vrijwilligers tot stand gebracht.
In mei wordt het project opgeleverd en zullen de woningen afgewerkt en ingericht worden. De bijdrage van het Oranjefonds is dan ook zeer welkom. De keuken waar de bijdrage voor bestemd is zal onder andere gebruikt worden voor uitwisselingsdiners en een kinderkookcafé. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”
Het Poorthuis

Het Poorthuis is gevestigd in de wijk Meerland in Almere Poort en bestaat uit opvangplekken voor jongeren en een ontmoetingscentrum. Het project zal in samenwerking met vele partijen en de buurt vorm gaan krijgen. De opvangplekken zullen bewoond worden door jongeren die niet voor professionele zorg in aanmerking komen maar nog wel een steuntje in de rug nodig hebben. De omwoners zijn voor hen een goede buur.
Na bijna vier jaar van voorbereiden zullen in de tweede week van mei de sleutels in ontvangst worden genomen. Samen met woningbouw ‘de Alliantie’ en de steun van vrijwilligers, kerken en bedrijven is het project tot stand gekomen.
Artikel geplaatst op: 03 april 2014 - 17:12

Gerelateerd

Delen