Kinderen serveren ouderen een zelfgebakken pannenkoek

BUITEN – Kinderen van groep 8 van basisschool De Tjasker bakten vrijdag, tijdens de Nationale Pannenkoekdag, pannenkoeken voor dementerende ouderen die wonen in zorgcentrum Buitenhaeghe. De 11-jarige Aaliyah krijgt een goed gevoel als ze mensen kan helpen. “Ik heb mensen geholpen met het beleggen van hun pannenkoek en drinken uitgedeeld.”
Kinderen van groep 8 van basisschool De Tjasker hielpen ouderen van zorgcentrum Buitenhaeghe met het eten van een pannenkoek tijdens Nationale Pannenkoekdag. (Foto: Fred Rotgans)

Tijdens Nationale Pannenkoekdag stropen basisschoolleerlingen de mouwen op om ouderen zelfgebakken pannenkoeken te serveren in oudereninstellingen en op scholen. In Almere deden zes basisscholen mee. Carla Veldman, leerkracht van groep 8 van De Tjasker vindt het leuk om te zien hoe kinderen ouderen helpen. “Er waren kinderen die de ouderen hielpen met eten en hen hapjes geven. Verder hielpen de kinderen met bakken, tafel dekken, serveren en opruimen. Het is goed dat de kinderen zien dat er meer in de maatschappij is dan alleen school.”
Op school kregen de kinderen vooraf uitleg over dementie en dat de ouderen soms anders kunnen reageren dan verwacht. “Sommige ouderen dachten dat wij hun kind of familie van hen waren”, vertelt Gloryvan (12 jaar). “Ik heb mensen geholpen met eten en hapjes geven. Ze kauwen soms heel lang. Ik vond het heel leuk en leerzaam om te doen.”
Artikel geplaatst op: 02 april 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen