Almere heeft minste vertragingen op de weg

ALMERE- Automobilisten in Almere hebben het minste last van verkeersvertragingen. Dat blijkt uit de Tom Tom Traffic Index. Een gemiddelde autorit in Almere duurde 10% langer, wat betekent dat automobilisten drie minuten langer deden over een rit van een half uur.

(Foto: Almere DEZE WEEK)

In de spits in Almere liep de extra reistijd op tot ruim vijf minuten bij een rit van een half uur. In Leiden, de nummer één op de lijst, deden automobilisten gemiddeld bijna 18 minuten langer over een rit van een half uur in de spits.

 

41 uur
Automobilisten in Almere stonden vorig jaar gemiddeld 41 uur langer stil in het verkeer tijdens de spits. Om te vergelijken: in 41 uur kun je veertien keer de playlist This is Ali B luisteren. Op dinsdag 15 januari 2019 stonden automobilisten hier het langst in de file. Een autorit van een half uur duurde op deze dag bijna elf minuten langer. De reden hiervoor was een storing aan de slagboom van de wisselbaan van de A6, in combinatie met twee ongevallen.


Infrastructuur
De reden voor de goede positie van Almere in deze lijst kan het verbreden van de A6 tussen de Havendreef en Almere Buiten-Oost zijn. Automobilisten maken daar vanaf juli 2019 gebruik van vier in plaats van twee rijstroken. Ook de A1 is aangepakt waardoor er minder vertragingen op de Hollandse brug van en naar Almere zijn. Daarnaast kent Almere een gescheiden infrastructuur met volledig vrij liggende fietspaden en een busbanennetwerk.

Artikel geplaatst op: 07 februari 2020 - 16:13

Gerelateerd

Delen