Kris Kross Amsterdam komt naar Bevrijdingsfestival

ALMERE – Vandaag is de eerste naam bekend geworden van het Bevrijdingsfestival Flevoland. Op 5 mei treedt het trio Kris Kross Amsterdam op in Almere als één van de ambassadeurs van de vrijheid.

(Foto: Fred Rotgans)

Elk jaar is een aantal artiesten uitverkoren om de ambassadeursrol voor de vrijheid op zich te nemen. Deze ambassadeurs vliegen met een helikopter diverse bevrijdingsfestivals door heel Nederland af.

 

Grote eer
Op de website van Kris Kross laat Yuri Kempees (een van de leden van Kris Kross) weten: “We vinden het een hele grote eer dat we gevraagd zijn om dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid te zijn. Vorig jaar stond Maan op de Bevrijdingsfestivals en wij hadden toen net een nummer met haar gemaakt, ‘Hij is van mij’. We hebben toen al kunnen kijken hoe zij de rol van ambassadeur invulde en dat deed ze super nice. Toen zeiden we al tegen elkaar: ‘Hoe tof zou het zijn als wij daar ooit mogen staan?’ En nu is het zo ver.”

 

Stadhuisplein
Het bevrijdingsfestival vindt dit jaar plaats op het Stadhuisplein. Eerder edities vonden plaats op de Esplanade, maar vanwege een verbouwing was dat dit jaar niet mogelijk. Wie er verder komen optreden op het jaarlijkse bevrijdingsfestival Flevoland wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Artikel geplaatst op: 07 februari 2020 - 13:16

Gerelateerd

Delen