Irma Schwab is conciërge van het jaar

'Spin in het web op De Aquamarijn’

 Door Robert Mienstra

 

 De VELDEN – Dansend in de middenruimte van basisschool de Aquamarijn aan het Meerveldplein in De Velden in Haven genoot conciërge Irma Schwab vrijdagochtend van de toejuichingen van de leerlingen en personeel van de school. Schwab was uitgeroepen tot beste conciërge van het jaar. D66 organiseert deze verkiezing ieder jaar.

Sven van der Brug (D66), directeur Erik Verstegen van de Aquamarijn, beste conciërge Irma Schwab, Meke Smeulders (D66). (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

‘Schwab wist wel dat ze bij de drie genomineerden was, maar de uitverkiezing kwam toch als een volslagen verrassing. Zichtbaar geroerd kwam ze de school binnen toen ze hoorde dat ze conciërge van het jaar was geworden. Vlak voor de voorbereidingen van de uitreiking was ze weggestuurd om even een boodschap te doen. Daardoor was de verwondering voor Schwab des te groter toen ze met de muziek ‘We are the champions’ van Queen werd binnengehaald. Ze wist van niets.


Superteam

“De school is geweldig trots op Irma”, zei directeur Eric Verstegen van De Aquamarijn. “Ze zet zich elke dag enorm in voor de kinderen en het personeel. Je bent een spin in het web op de school. Daarom is deze prijs meer dan verdiend.”

“Dit kan alleen met een superteam in school”, zei een zichtbaar geëmotioneerde Schwab. “Dit doe ik niet alleen, dit doen we met z’n allen.”

 

D66

Sven van der Burg, vicefractievoorzitter van D66 Almere, vertelde dat er veel prachtige steunbetuigingen waren binnen gekomen. “Bij het lezen daarvan kreeg ik zelfs kippenvel. Een van de leuke berichten was dat juf Irma de Aquatopus van de school wordt genoemd, de conciërge die overal aanwezig en beschikbaar is. Zij vervult een enorm sociale rol op de school en ook in de buurt zelf. Het woord verbindend kwam vaak voorbij.  Juf Irma is een begrip voor iedereen.
Van der Burg reikte de beker aan Schwab uit, een bos bloemen en een map met de mooiste nominaties.

De beste conciërge werd door D66 voor het zevende achtereenvolgende jaar verkozen.

 

Artikel geplaatst op: 07 februari 2020 - 12:35

Gerelateerd

Delen