Waterwijkers mogen meepraten, maar niet helemaal

Hoogte appartementencomplex pijnpunt

Door Marcel Beijer
WATERWIJK – De gemeente doet een stapje terug in de plannen voor een appartementencomplex voor senioren aan de Schelvisstraat in Waterwijk. Omwonenden krijgen toch inspraak over de vorm en kleur van het complex, maar niet over de hoogte: die blijft onveranderd op 15 meter, oftewel vijf etages. Dat bleek donderdag tijdens de Politieke Markt.

Waterwijkers weer massaal aanwezig in vergaderzaal. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Wethouder Hilde van Garderen erkende, net als haar collega Maaike Veeningen een week eerder, dat de bewoners, bij het maken van de plannen, niet zijn meegenomen in het participatieproces. Daarom gaf ze aan een stapje terug te willen zetten in het bouwproces door in sneltreinvaart de bewoners alsnog mee te laten praten over de kleur van het pand, het groen in de omgeving en de verkeers/parkeerproblematiek die de nieuwe appartementen met zich meebrengen. Maar over het belangrijkste bezwaar van de bewoners, de hoogte van het pand, kan niet meer worden gediscussieerd: die blijft vijftien meter hoog. Noodzakelijk, omdat in Waterwijk (sociale) huurwonigen voor senioren broodnodig zijn.

 

Struikelpunt
Struikelpunt is dat het bestemmingsplan daarvoor gewijzigd moet worden. Daar staat namelijk in dat er maar tot vier meter hoog mag worden gebouwd. Woningbouwvereniging GoedeStede heeft echter aangegeven dat een seniorencomplex een lift nodig heeft. Realisatie daarvan is pas rendabel als er vijf etages worden gerealiseerd.
Opnieuw zat de vergaderzaal bomvol Waterwijkers die opnieuw hun ongenoegen uitten over de gang van zaken. Vorige week verlieten ze woest de vergaderruimte, dit keer bleven ze mokkend zitten. “Maar als de hoogte vijftien meter blijft, dan kunnen we net zo goed weer vertrekken”, werd er hoorbaar gemopperd.

 

Meerderheid
Om het bestemmingsplan zodanig te wijzigen dat er tot vijftien meter hoog kan worden gebouwd, moet de gemeenteraad dus akkoord gaan met een wijziging van het bestemmingsplan. Het is nog maar de vraag of daar een meerderheid voor te vinden is. Bijna alle oppositiepartijen, behalve de SP, stonden niet bepaald te juichen. Maar belangrijker: ook vier collegepartijen hadden zo hun bezwaren, waaronder de VVD die daarmee in de wielen fietst van de eigen wethouder. Van de collegepartijen had eigenlijk alleen GroenLinks geen bezwaar tegen de bouwhoogte.

Artikel geplaatst op: 07 februari 2020 - 09:23

Gerelateerd

Delen