Gemeente biedt Almeerders energiescans aan

HAVEN – Een aantal inwoners van de wijken de Marken en de Gouwen in Haven krijgt begin februari 2020 een brief van de gemeente met een vouchercode voor energieadvies ter waarde van maximaal 90 euro.

Almere Haven. (Foto: Rien Moolhuizen)

In een adviesscan krijgen de bewoners onafhankelijk advies wat ze kunnen doen om energie te besparen en hun huis duurzamer te maken. Adviseurs van het adviesbureau Klimaatroute gaan binnen twee weken na het verzenden van de brief deur-aan-deur langs. Ze voeren dan de QuickScan uit van Klimaatroute. Bewoners kunnen de vouchercode ook bij een andere adviseur inwisselen voor (korting op) een energieadvies. Later dit jaar volgen meer wijken in Almere Haven, Stad, Buiten en Poort.


Besparingen
Almere werkt hierdoor aan een groene en gezonde stad. De gemeente streeft ernaar om een energieneutrale stad te worden. Om bewoners met een eigen huis hiertoe te stimuleren, zijn er verschillende maatregelen zoals subsidies en duurzaamheidsleningen. Daarnaast wil de gemeente Almere de bewustwording over duurzame energie stimuleren en bewoners die hiermee aan de slag willen zorgen uit handen nemen. Voor dit project zijn in totaal 2000 vouchers beschikbaar gesteld. Er zijn wijken geselecteerd die mogelijk veel energiebesparingen kunnen opleveren.

 

Kritiek
Niet iedereen is even blij met de aangeboden energiescans. In een bericht op Facebook laat raadslid Frits Huis (Leefbaar Almere) weten vraagtekens te zetten bij de samenwerking tussen de gemeente en het bedrijf Klimaatroute, dat de energiescans aanbiedt. 

 

 

Artikel geplaatst op: 06 februari 2020 - 11:27

Gerelateerd

Delen