'Bestemming geluk' nieuwe roman van Almeerse feelgoodschrijfster 

Door Petra Onderwater

ALMERE – De Almeerse feelgoodschrijfster Aline van Wijnen heeft woensdag haar derde roman uitgebracht. 'Bestemming geluk' is een vlot geschreven verhaal over de zoektocht in het leven naar wat écht belangrijk is. "Als schrijver kun je in feelgoodboeken heel veel kwijt", vindt Van Wijnen. "Romantiek, maar ook humor, onzekerheid en verdriet. Verder kun je allerlei vraagstukken aan de orde laten komen. Wat dat betreft is het een genre dat helaas nog wel eens wordt onderschat."

(Foto: Rosalie Mijnheer)


De Almeerse debuteerde in 2016 met de roman 'Halsoverkop' nadat ze een schrijfwedstrijd had gewonnen. Haar tweede boek was het goed ontvangen 'Liefde met gebruiksaanwijzing'. Van Wijnen haalt haar inspiratie uit ervaringen van zichzelf en van anderen in haar omgeving. "Zo ook bij mijn derde boek. Net als de hoofdpersoon Melanie heb ik bijvoorbeeld in een juwelierszaak gewerkt. De verhalen die ik daar van klanten hoorde zijn absoluut een inspiratiebron", vertelt de schrijfster. "De andere hoofdpersoon Alex komt oorspronkelijk uit Wit-Rusland, net als ikzelf."

 

Schrijven kan overal
Het is alweer bijna 20 jaar geleden dat zij naar Nederland kwam. "Ik heb de taal hier geleerd met behulp van cassettebandjes en de serie Goede Tijden Slechte Tijden", lacht ze. "Schrijven doe ik alleen in het Nederlands, ik denk zelfs alleen nog maar in het Nederlands. Alleen mijn accent raak ik niet helemaal kwijt." De Almeerse pakt alle vrije momenten aan om te schrijven. "In de trein, in de pauze op mijn werk, of in de rij bij de kassa van de supermarkt. Ik schrijf gewoon op mijn telefoon, dus dat kan overal." Daarnaast leest ze zelf ook heel veel. "Feelgood, maar bijvoorbeeld ook thrillers. Ik interview zelfs thrillerschrijvers voor Vrouwenthrillers.nl."

 

Zoektocht naar geluk
Haar nieuwe boek gaat over Melanie en Alex, die in twee totaal verschillende werelden zijn opgegroeid. Melanie is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond. Haar vader had een juwelierszaak, die zij inmiddels heeft overgenomen. Ze leidt een luxe leventje en staat op het punt om te trouwen met een knappe, succesvolle man. Op weg naar het altaar beseft ze echter dat ze niet gelukkig is en ze gaat er halsoverkop vandoor. Alex heeft in zijn zoektocht naar geluk bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles op orde, alleen dat geluk lijkt nog niet voor hem te zijn weggelegd. Wanneer hij Melanie leert kennen springt de vonk over, maar kunnen ze leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

'Bestemming geluk' is op 5 februari verschenen bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

Artikel geplaatst op: 06 februari 2020 - 07:29

Gerelateerd

Delen