Jan van Veen met Candlelight op radio EASY FM Almere

ALMERE - Oud Veronica dj Jan van Veen is binnenkort weer op de radio te horen met zijn programma Candlelight. Vanaf 9 februari gaat hij het populaire programma met mooie gedichten wekelijks presenteren op de lokale radiozender EASY 95.5 FM. Heb jij een gedicht geschreven dat je met Candlelight wilt delen? Dan kun je dat per mail sturen aan janvanveen@candlelight.nl. Vertel in je mail voor wie en waarom jij dit gedicht geschreven hebt. Als jouw gedicht wordt uitgezonden krijg je vooraf per e-mail bericht.

Jan van Veen keert terug op de radio. (Foto: ANP)

 

Jan van Veen begon zijn radiocarrière in 1964 aan boord van het populaire zendschip Radio Veronica. Samen met onder andere Joost den Draaijer (Willem van Kooten), Rob Out en Lex Harding moest er 24 uur per dag 7 dagen per week radio worden gemaakt, hetgeen in die tijd een hele uitdaging was. Jan presenteerde onder andere de programma’s ‘De Gouden Discotheek’, ‘Jan en Alleman’, ‘Hits uit Zee’ en de Top 40. Een uit de hand gelopen grap met het voorlezen van een liefdesgedicht leidde tot een stapel ingezonden brieven en gedichten. Dat werden al snel postzakken vol en langzamerhand ontstond het fenomeen Candlelight.

 

Begin jaren zeventig waren Van Kooten en Van Veen verantwoordelijk voor de start van Radio Noordzee, eveneens een zeezender. Na een paar maanden maakte Jan de overstap naar Radio 3, waar hij onder andere zijn populaire programma  Candlelight presenteerde. Wekelijks zat er een trouwe schare luisteraars gekluisterd aan de radio. Na een lange periode bij de AVRO op Radio 3, maakte Jan in 1991 een overstap naar Sky Radio. Nu komt Candlelight terug op EASY 95.5 FM. Vanaf 9 februari 2020 te beluisteren op zondagavond van 22.00 tot 24.00, via de website easyfm.nl, via de gratis app en op FM 95.5 Mhz.

 

Artikel geplaatst op: 05 februari 2020 - 09:09

Gerelateerd

Delen