Koning brengt verrassingsbezoek aan Almere

STAD CENTRUM - Koning Willem Alexander heeft dinsdagochtend een verrassingbezoek aan Almere afgelegd. De koning bracht een werkbezoek aan Academie van de Stad. Daarbij bezocht hij een containerwoning in het Odeonpark.

Eerst bracht hij een bezoek aan het Odeonpark (Foto: Almere DEZE WEEK)

Academie van de Stad is in 2008 gestart met vijf projecten in Amsterdam. Inmiddels is de organisatie ook actief in Utrecht, Amersfoort, Haarlem en Almere. Academie van de Stad verbindt studenten en young professionals aan de samenleving door hen te koppelen aan maatschappelijke projecten over grootstedelijke vraagstukken. Studenten kunnen in ruil voor hun deelname studiepunten verdienen. De projecten van Academie van de Stad hebben onder meer betrekking op duurzaamheid, participatie en digitalisering.

 

Odeonpark
Het bezoek startte in een woning op het Odeonpark waar jongeren en statushouders tussen de 18 en 27 jaar wonen. Hier sprak de koning met woonbegeleiders en bewoner Boerzo Ali die zichtbaar verrast was door de komst van de koning. "Er was mij verteld dat er belangrijke mensen kwamen. Ik dacht aan de burgemeester of misschien een wethouder. Pas heel laat hoorde ik dat het om de koning ging. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat de koning bij hen op visite is geweest?" 

 

Leefbaarheid

Op het Odeonpark zijn woonbegeleiders actief die de oren en ogen van het complex vormen. Zij controleren en stimuleren de leefbaarheid door diverse activiteiten voor bewoners te organiseren. De koning was zeer geïntersseerd in het project. Aansluitend ging hij op bezoek in het stadhuis met vertegenwoordigers van de partners van Academie van de Stad zoals de gemeente Almere, Hogeschool Windesheim en woningcorporatie De Key. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met docenten en studenten over de onderwijsprojecten en onderwijsvisie van Academie van de Stad.

Artikel geplaatst op: 04 februari 2020 - 11:45

Gerelateerd

Delen