Almeerse knakwortel niet langer in supermarkt

De vegetarische knakworst, de knakwortel, is vanaf maart niet meer in de supermarkt te koop. Albert Heijn heeft laten weten dat de verkoopaantallen niet genoeg zijn om het product nog langer aan te bieden.

Bedenkers Valerie Bos en Koen Kaljee wonnen in 2018 een aanmoedigingsprijs met hun knakwortel. (Foto: aangeleverd)

Bedenker Valerie Bos laat op haar LinkedIn-profiel weten het besluit jammer te vinden, maar is wel dankbaar voor de kans die de knakwortel heeft gekregen. “Anderhalf jaar geleden wonnen wij de AH Product Pitch. Daarmee kregen we de kans om Knakwortel door heel Nederland en België te verkopen bij de supermarkt. En dat hebben we gedaan. We verkochten meer dan 70.000 pakjes in meer dan 200 vestigingen. Helaas heeft Albert Heijn besloten dat dit niet genoeg is om in het assortiment te blijven.”

 

Nieuw product
Bos laat tevens weten dat ze verwacht volgende maand een nieuw product op de markt te kunnen brengen. “De publiciteit heeft ons veel gebracht en zo konden we groeien bij onze grootste klanten: restaurants, cateraars en evenementen. Daarom richten we ons dit jaar op nieuwe producten voor deze klanten. De deur naar de supermarkt blijft open staan, dus misschien vind je onze nieuwe producten later weer in de schappen. In maart lanceren we ons nieuwe product.”

Artikel geplaatst op: 04 februari 2020 - 10:35

Gerelateerd

Delen