Leger des Heils start met rijdende supermarkt

ALMERE – Het Leger des Heils in Almere heeft vrijdag een rijdende minisupermarkt van Zorgboodschap in ontvangst genomen, om zo meer te kunnen doen voor de hulpbehoevende medemensen in de stad. De voormalige SRV-wagen gaat vanaf 2 maart door verschillende Almeerse wijken rijden en is gevuld met een uitgebreid assortiment boodschappen en maaltijden.

Zorgboodschap overhandigde de rijdende supermarkt vrijdag aan het Leger des Heils in Almere.

 

Het is een initiatief vanuit het 50|50 workcenter, de tak binnen het Leger des Heils die zich bezig houdt met arbeidstoeleiding en arbeidsmatige dagbesteding. Net als bij de andere initiatieven van 50|50 zullen hier ook mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet, waarbij een duurzame uitstroom naar werk centraal staat. Met de rijdende mini-supermarkt richt 50|50 zich op ouderen die voor hun boodschappen afhankelijk zijn van mantelzorg, omdat zij het lastig vinden om hun boodschappen via internet te bestellen. Naast de dagelijkse boodschappen zullen er ook vers bereide maaltijden worden aangeboden.

 

"Wij stellen het Leger des Heils graag in de gelegenheid om gebruik te maken van deze wagen", aldus Vincent Bos, directeur van Zorgboodschap. "Naast het steunen van dit initiatief hebben wij recent ook naar volle tevredenheid een medewerker in dienst genomen in de functie van bijrijder. Hij droomt ervan om chauffeur te worden. We stellen alles in het werk deze droom werkelijkheid te laten worden.”

 

Kapitein Harm Slomp RA, stichtingsdirecteur van het Leger des Heils: “We zijn blij met dit 50|50 initiatief om een voormalig SRV winkelwagen in te zetten om arbeidstoeleiding voor onze deelnemers te combineren met het versterken van de buurt. De samenwerking met het bedrijfsleven is ook een plus. Samen bereiken we meer en kunnen we van betekenis zijn voor buurtbewoners en onze deelnemers.”

Artikel geplaatst op: 03 februari 2020 - 16:15

Gerelateerd

Delen