Almeerse meiden geven tip om vuilnismannen te helpen

POORT – Sarah en haar vriendinnetje Dyem uit Almere Poort hebben een tip om het zware werk voor vuilnismannen wat makkelijker te maken.

'Plaats de kliko met de handgreep aan de straatkant.' (Foto: aangeleverd)

 

De vader van Sarah was in gesprek geraakt met de afvalmedewerkers in hun buurt. Zij vertelden dat het voor hun zoveel moeite kost om de kliko's eerst om te draaien en dan pas te kunnen legen. Toen Sarah en haar vriendinnetje dat hoorden, kwamen zij op het idee om de afvalmedewerkers te helpen. "Wij zijn bij elke huis in onze buurt gaan aanbellen om uit te leggen hoe mensen hun afvalcontainers het beste kunnen plaatsen", vertellen de meiden. "Iedereen reageerde er zo leuk op. Het is ook maar iets kleins, maar je moet het wel weten."

Sarah en Dyem laten op de foto zien hoe je de kliko kunt neerzetten, zodat de vuilnismannen deze makkelijker kunnen pakken om te legen. "De handgreep moet aan de straatkant", leggen de meiden uit. Zij stuurden deze tip ook naar de redactie van Almere DEZE WEEK. "Want misschien is het ook een idee voor andere buurten in Almere, zodat het voor alle afvalmedewerkers in onze stad een stuk makkelijker wordt."

Artikel geplaatst op: 09 januari 2020 - 14:00

Gerelateerd

Delen