Verdachte moord advocaat Derk Wiersum is Almeerder

ALMERE- De 36-jarige Giërmo B. uit Almere wordt verdacht van het medeplegen van de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Volgende week moet de man voor de rechter verschijnen.

 

Giërmo B. is een bekende van de politie. (Foto: archief Adobe Stock)


De zitting vindt woensdag 15 januari vindt plaats in de extra beveiligde locatie Bunker in Amsterdam. Het gaat om een voorbereidende zitting, daarin wordt onder meer gekeken naar de voorlopige hechtenis van Giërmo B. Wanneer de zaak inhoudelijk dient is nog onduidelijk. Formeel wordt hij verdacht van 'moord in vereniging'. Dit wil zeggen dat hij en meer mensen van deze moord worden verdacht.

 

Strafblad
De in oktober opgepakte Giërmo B. is een bekende van de politie. Hij kreeg eerder jaren cel voor onder andere een dubbele gewapende overval. Ook mishandelde hij een medewerker van de gevangenis in Vught.

 

Advocaat
De moord op advocaat Derk Wiersum bracht veel teweeg in Nederland. Het was voor het eerst dat een advocaat geliquideerd werd. Wiersum werd op 18 september op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Marengo.

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 07 januari 2020 - 09:06

Gerelateerd

Delen