Challenge Family krijgt Almeerse directie

ALMERE – De internationale triatlonorganisatie Challenge Family krijgt een Nederlandse directie en verhuist van het Duitse Amberg naar Almere. Aftredend CEO Zibi Szlufcik draagt het stokje over aan Almeerder Jort Vlam. Hij wordt bijgestaand door Jefry Visser (Chief Operation Officier) en Richard Belderok (Chief Technical Officer), beiden ook uit Almere.

V.l.n.r. Jort Vlam, Zibi Szlufcik, Richard Belderok en Jefry Visser. (Foto: aangeleverd)

 

 

De drie Almeerse organisatoren hadden al een rol binnen de Challenge Almere-Amsterdam en daar zal niks aan veranderen. ,,Al vanaf onze jeugd stonden we ieder jaar langs de kant van de triatlon in Almere, om triatleten geweldige prestaties te zien leveren”, aldus Vlam. ,,Dit heeft ons geïnspireerd om ons werk te vinden binnen de triatlonwereld. Triatlon zit in ons bloed en de afgelopen jaren zijn onze dromen uitgekomen. We zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat we de kans krijgen om Challenge Family verder te ontwikkelen.”

 

Challenge Family bestaat – zo staat geschreven in een persbericht – uit bijna 40 races wereldwijd en heeft 2019 als het meest succesvolle jaar afgesloten als je kijkt naar de kwaliteit van de races, deelnemersaantallen en tevredenheid onder die deelnemers. ,,Om die lijn voort te zetten en om steeds beter te worden, hebben we ervoor gekozen om ons bestuur te versterken”, legt Szlufcik uit. Hij zal zich de komende tijd voornamelijk bezighouden met de strategie achter het ‘merk’ Challenge Family, samenwerkingen met partners en de ontwikkeling rondom het portfolio aan races. Visser: “Dankzij deze nieuwe ontwikkelingen zal de operationele kant van Challenge Family vanuit Almere worden aangestuurd, terwijl Zibi van over de hele wereld zal werken en wedstrijden bezoekt wanneer dat mogelijk is.”

 

Volgens Belderok zullen atleten voorlopig weinig merken van de nieuwe organisatiestructuur. ,,Ons belangrijkste doel is om iedere keer weer prachtige races neer te zetten en daar zullen we dan ook alles voor doen: dat is onze passie en in 2020 willen we dat alleen maar méér gaan uitdragen.”

Artikel geplaatst op: 06 januari 2020 - 09:36

Gerelateerd

Delen