Warme nieuwjaarsbijeenkomst in schouwburg

STAD CENTRUM – De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) trok dit jaar veel belangstellenden naar Schouwburg Almere (KAF). Vooral de aanwezigheid van zanger Ruben Anthony, sinds een jaar woonachtig in Almere, was ontwapenend.

V.l.n.r: Ruben Anthony, AJSO-dirigent Hans Welle, presentatrice Estelle Levinson, de Roxanne-danseres Shannon Croes en burgemeester Franc Weerwind. (Foto: Fred Rotgans)


Het jaarlijkse feestje bij de start van het nieuwe jaar kent een vast scenario: de burgemeester houdt een speech, de Bonifatiusspeld wordt uitgereikt en de Ondernemer van het Jaar wordt gekozen. Artikelen daarover zijn elders op de webiste van Almere DEZE WEEK te lezen. Ook is er een artiest die, ter afsluiting, het bekende Almere Lied zingt. Dit jaar was de keuze gevallen op Ruben Anthony die in 2018 bekend werd via The Voice of Holland. 

Anthony won direct het publiek voor zich met energieke uitvoeringen van Feeling Good (Michael Bubblé) en El Tango De Roxanne uit de musical Moulin Rouge, begeleid doo het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) onder leiding van dirigent Hans Welle. Bij Roxanne trad ook danseres Shannon Croes op.


Almere Lied 

Maar de zanger met de felblauwe ogen stal de show toen hij bij de aankondiging van het Almere Lied ruiterlijk toegaf dat hij het lied niet kende en het orkest hem bij de repetities keihard uitgelachen had omdat hij te hoog inzette. “Het lied is geschreven voor een vrouwenstem dus halverwege kwam ik in de problemen.”
Na afloop van het Almere Lied ging de zanger helemaal los. “Zullen we allemaal gaan staan en het refrein nog een keer zingen?”, vroeg hij spontaan aan dirigent Hans Welle die zijn verbouwereerde AJSO-orkest snel weer in positie moest krijgen.
En toen burgemeester Franc Weerwind de avond officieel afsloot, kwam Anthony opnieuw met een spontane ingeving. Hij wilde een selfie maken van de hoofdrolspelers van de avond met het publiek op de achtergrond. Het leverde bijgaande prachtige foto op van Fred Rotgans waar het enthousiasme van afstraalt.

 

 

 

Artikel geplaatst op: 03 januari 2020 - 11:01

Gerelateerd

Delen