Bonifatiusspeld voor Hans Hobijn

ALMERE - De Bonifatiusspeld, de hoogte stedelijke onderscheiding, gaat dit jaar naar Hans Hobijn. Burgemeester Franc Weerwind overhandigde de speld aan de Almeerder die totaal verrast de onderscheiding in ontvangst.

Hans Hobijn kreeg de Bonifatiusspeld uitgereikt door burgmeester Franc Weerwind. (Foto: Fred Rotgans)

De Bonifatiusspeld werd in 1983 ingesteld door landdrost Han Lammers, de eerste burgemeester van Almere. Aanvankelijk werden jaarlijks meerdere Almeerders onderscheiden, sinds de eeuwwisseling krijgt slechts één persoon de speld uitgereikt. Telkens gaat het om iemand die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maakt voor de samenleving.

SOGA
Hans Hobijn is al jaren verbonden aan het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA) en zette onder meer een spreekuur op en helpt Almeerders met het invullen van de soms ingewikkelde WMO-formulieren. 
Hobijn was zeer verrast met de onderscheiding, waarvoor hij door een andere Almeerder genomineerd werd. "'Degene die mij dit geflikt heeft is nog niet jarig', grapte de Almeerder toen de burgemeester de onderscheiding opspeldde. "Ik ben jarenlang actief geweest in het bedrijfsleven, maar door mijn beperking kwam ik een rolstoel terecht en kon ik mijn werk niet langer uitvoeren. Het ligt echter niet  in mijn aard om aan de zijlijn toe te kijken. Ik wilde me graag inzetten voor de samenleving. Dat doe ik met veel plezier bij SOGA."

 

 

Artikel geplaatst op: 03 januari 2020 - 08:53

Gerelateerd

Delen