Niña Weijers nieuwe schrijver in reeks Almere Verhalen

ALMERE - Na Stephan Sanders (2013), Renate Dorresteijn (2015) en Redmond O'Hanlon (2018) wordt Niña Weijers de nieuwe ' schrijver in residence' van Almere. Donderdagavond werd zij tijdens de nieuwjaarsreceptie door wethouder Hilde van Garden (Cultuur) aan het Almeerse publiek voorgesteld.

Nina Weijers (Foto: Fred Rotgans)


Het idee voor deze serie 'Almere Verhalen'  ontstond in 2009 bij het samenstellen van de Cultuurnota ‘Stad met verbeelding’. Wethouder Van Garderen: “De gemeente besloot tien jaar geleden om meer aandacht te geven aan literatuur. Het plan werd opgevat om schrijvers uit te nodigen hier te komen wonen, en om in vrije opdracht te schrijven in en over de stad. Inmiddels zijn er al drie mooie publicaties verschenen, en ik ben er trots op dat ik Niña Weijers als vierde schrijver mag aankondigen. In september komt zij in onze stad wonen, maar waarschijnlijk zien we haar daarvoor ook al in de stad ter voorbereiding van haar writer-in-residency. We wensen haar vanuit de gemeente in ieder geval veel succes en zijn benieuwd naar het resultaat.”

Niña Weijers

Weijers’ (1987) debuutroman De consequenties werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015 en is bekroond met de Anton Wachterprijs 2014, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015, met de Van der Hoogt-prijs en de Opzij-prijs. In juni 2019 is haar nieuwe roman KAMERS ANTIKAMERS verschenen bij uitgeverij Atlas Contact. Daarvoor won ze in 2010 de schrijfwedstrijd Write Now!, en ze publiceerde korte verhalen in o.a. 'De Gids' en 'Passionate Magazine'. Door Opzij werd ze in 2013 uitgeroepen tot een van de ‘35 schrijfsters onder de 35’. Ze schrijft daarnaast voor De Groene Amsterdammer. 

Weijers is gekozen door de stuurgroep Almere Verhalen, bestaande uit Arno Visser (oud-wethouder Almere), Nik Smit (Almere City Marketing), Chris Wiersma (de nieuwe bibliotheek), Adriana Strating (KAF) en Beri Shalmashi (Avanti/filmmaker).

Artikel geplaatst op: 03 januari 2020 - 08:42

Gerelateerd

Delen