Kerstkalfje geboren op kinderboerderij Den Uylpark

STAD – Een bijzondere verrassing voor Stad & Natuur tijdens de afgelopen feestdagen. Op Tweede Kerstdag is Dahomey dwergkoe Doortje namelijk bevallen van een gezond kalfje. Het stiertje heeft de naam Noah gekregen en is tijdens openingstijden te bezoeken bij de kinderboerderij in het Den Uylpark.

(Foto: aangeleverd)

 

Doortje was al eerder uitgerekend en het was dan ook spannend wanneer de beschuit met muisjes uit de kast gehaald konden worden. Alle medewerkers zaten aan het kerstdiner, maar via een camera werden de koeien door de dierverzorgers van kinderboerderij Den Uylpark in de gaten gehouden.

 

Noah is een bijzonder kalfje en niet alleen omdat hij met Kerst geboren is. Helemaal volgroeid heeft dit stiertje een schofthoogte van iets meer dan een meter en daarmee is de Dahomey dwergkoe beduidend kleiner dan de gemiddelde Nederlandse koe. Het ras komt van oorsprong uit West-Afrika, maar werd rond 1900 in Europa geïntroduceerd. De koeien grazen gewoonlijk in de buurt van de Noorderplassen, maar zijn vanwege het kalven tijdelijk op de kinderboerderij.

 

Nu is het wachten op kalfje nummer twee, want er is nog een andere koe drachtig. In de tussentijd is iedereen van harte welkom om Doortje en haar kalfje Noah te komen bewonderen van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur of in het weekend tussen 14.00 en 16.30 uur.

Artikel geplaatst op: 02 januari 2020 - 10:20

Gerelateerd

Delen