Relatief rustige jaarwisseling in Almere

ALMERE- De jaarwisseling in Almere is zonder noemenswaardige grote incidenten verlopen. Dat hebben hulpdiensten en de gemeente laten weten. Wel waren er veel kleine brandjes en vernielingen in verschillende wijken.

 

 De brandweer spreekt van een beheersbare jaarwisseling, met meer incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op het bestrijden van container- en afvalbranden. Dit laat de website HV Almere weten op haar website. Traditiegetrouw houdt deze site tijdens oudjaar een liveblog bij met alle incidenten.

 

 

Brand

Tijdens de jaarwisseling zijn er verschillende auto’s in brand gevlogen. Dit gebeurde op de Hanzeweg in de Oostvaardersbuurt en de John Fordstraat in Filmwijk. Een autobrand op het Nescioplantsoen in de Literatuurwijk kon op tijd door buurtbewoners worden geblust. Op de Fruitweg in Parkwijk ging een heg volledig in vlammen op. Een melding van een middelgrote brand op de Hannah Arendtweg in Oosterwold bleek te gaan om een groot vreugdevuur. Op het Pigmentpad in de Regenboogbuurt werd de brandweer gevraagd om een brandende gasfles veilig te stellen.

 

Bus
Met name in Tussen de Vaarten is de schade aan straatmeubilair groot. Er werden onder andere een bushokje, containers, prullenbakken en verkeersborden opgeblazen. Ook werden op verschillende plaatsen stadsbussen met vuurwerk bekogeld. Hierop werd het busverkeer in Tussen de Vaarten vroegtijdig beëindigd door Keolis.

 

Mist
De politie heeft ook geen melding gemaakt van grote incidenten tijdens de nieuwjaarsnacht. Gedurende de avond werd het zicht op de Almeerse wegen zeer slecht. Vanwege mist en vuurwerkdampen werd het zicht op sommige plekken minder dan vijf meter. De politie adviseerde daarom automobilisten om meer afstand aan te houden en de snelheid te verminderen. Door het KNMI werd eerder al code oranje afgegeven en gaf het RIVM een stookalert af.

 

Gemeente

De gemeente laat weten: “Het algemene beeld is dat het een rustige jaarwisseling is geweest is Almere. Geen grote incidenten, de brandweer is druk geweest met het blussen van brandjes. De sfeer in de verplichte vuurwerkvrije zones was gemoedelijk; de evaluatie van de verplichte en vrijwillige vuurwerkvrije zones vindt in de aankomende weken plaats. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade.”

Bron: https://www.hv-almere.nl/

 

Klik hieronder voor foto's van de liveblog: 

Artikel geplaatst op: 02 januari 2020 - 09:01

Gerelateerd

Delen