Mistige editie nieuwjaarsduik

HAVEN - Ondanks de dichte mist doken woensdag om 12 uur precies, zo’n 500 sportievelingen het Gooimeer in voor de traditionele nieuwjaarsduik. Het was voor de 35e keer dat deze duik werd gehouden op het Surfstrand in Almere Haven. Zo’n 400 toeschouwers waren aanwezig om het geslaagde spektakel te aanschouwen.

Foto: aangeleverd

Het waren dit keer meer aantal deelnemers dan vorig jaar en iets meer kijkers. Ook dit jaar werd het startschot gelost door burgemeester Franc Weerwind, die de mensen vooraf moed insprak. Hij sprak ook nog de oudste duiker (83) toe, die voor de twintigste keer meedeed.

De meeste duikers hadden gehoor gegeven aan het verzoek, om verkleed te gaan duiken. Na de duik konden de sportievelingen, na zich afgedroogd te hebben, gebruik maken van de kantine van Haddock. Buiten konden de mensen lekker genieten van de Unox erwtensoep. Ook dit jaar werden de mooie Unox mutsen, uitgedeeld en kregen de deelnemers ook een leuke oorkonde als aandenken van deze 35e duik.

Ook de Almeerse Reddingbrigade stond paraat, voor als het mis zou gaan. Gelukkig ging het allemaal goed.  De PvdA was aanwezig om Glühwein en warme chocolademelk uit te delen. Andre Troost zorgde voor de muzikale omlijsting en gezelligheid op het strand.
Peter Schluter (voorzitter van de Windsurf Ver. Almere Centraal) en Ingrid van Raalte waren blij over de opkomst.
De organisatie dankt de vrijwilligers die ook dit jaar weer alles fantastisch regelden. 

Artikel geplaatst op: 01 januari 2020 - 17:05

Gerelateerd

Delen