Deuren Hudson's Bay definitief gesloten

STADSHART – Winkelketen Hudson's Bay heeft afgelopen week zijn Almeerse filiaal definitief gesloten. Afgelopen september maakte het van oorsprong Canadese bedrijf bekend alle winkels in Nederland te gaan sluiten wegens tegenvallende resultaten.

Het is nog onbekend wat er met het pand gaat gebeuren. (Foto: aangeleverd)

 

Twee jaar geleden kwam de winkelketen met ambitieuze plannen naar Nederland. Het doel: de lege plek opvullen die het failliete Vroom en Dreesmann had achtergelaten. Al snel bleek dat er voor het luxe en daarmee prijzige warenhuis niet voldoende afzetmarkt in Nederland viel te realiseren. Er kwam niet genoeg winkelend publiek de winkels van Hudson's Bay binnen en publiek dat wel de weg vond naar het warenhuis vond, verliet de winkel weer zonder er iets te kopen.

 

Ontslagen
Het gevolg hiervan was dat de Canadese keten al zijn vijftien winkels in Nederland moest sluiten. Ruim 1400 mensen kwamen hiermee op straat te staan.

 

Winkelpand
Afgelopen week zijn na een opheffingsuitverkoop de deuren van de Almeerse vestiging definitief gesloten en staat het voormalig V&D pand nu wederom leeg. Het is nog niet bekend wat er met het grote winkelpand in het centrum gaat gebeuren.

Artikel geplaatst op: 31 december 2019 - 10:30

Gerelateerd

Delen