Zeven aanhoudingen na straatroven

ALMERE – De politie heeft onlangs, naar aanleiding van drie Almeerse berovingszaken, in totaal zeven verdachten aangehouden.

De politie ontving in de afgelopen periode meerdere meldingen van berovingen. De drie zaken waarbij nu aanhoudingen zijn verricht, speelden zich allemaal af in de periode 1 november tot 12 december en vonden plaats in verschillende delen van Almere, zowel overdag als ’s avonds.

 

“De slachtoffers raakten daarbij soms gewond en hebben de schrik goed te pakken”, aldus de politie. “Bij de berovingen werd er door de daders vooral jacht gemaakt op telefoons en Airpods en dergelijke.”
De aangehouden verdachten zijn zeven Almeerse jongens in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Vooralsnog heeft de politie geen indicatie dat de verdachten deel uitmaken van een organisatie of dat de berovingen met elkaar in verband staan.

 

Informatie
Uiteraard gaat de politie verder met de onderzoeken. Wie iets heeft gehoord over een straatroof in de afgelopen periode, getuige is geweest van een beroving of informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Artikel geplaatst op: 30 december 2019 - 10:23

Gerelateerd

Delen