Tegel Walk of Fame voor Kamp Seedorf

STAD CENTRUM – De 45ste tegel van de Almeerse Walk of Fame is voor het kunstenaarscollectief Kamp Seedorf. De tegel werd zaterdagochtend onthuld op de Citadel door burgemeester Franc Weerwind, Ferry Huurman (directievoorzitter Rabobank Almere) en Gaétan van de Sande namens Kamp Seedorf.

(Foto: Fred Rotgans)


De kunstwerken van Kamp Seedorf zijn vaak gebaseerd op voetballers, rappers of andere excentrieke figuren en persoonlijkheden. Het zijn handbeschilderde papieren posters, die met lijm opgeplakt worden en daardoor niet permanent zijn. Het werk van Kamp Seedorf heeft in 2018 op meerdere plekken in Almere Centrum gehangen, waaronder een enorme afbeelding van Clarence Seedorf op de gevel van het stadhuis. Met het winnen van de 45ste tegel, is er een blijvende herinnering aan deze kunstwerken.
Een permanent kunstwerk van Kamp Seedorf werd zaterdagmiddag overigens ook onthuld op de trap op het Forum. Meer daarover elders in deze krant.

Walk of Fame


De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere en vertelt het verhaal van onze stad. Tot 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. De eerste tegel dateert uit 1974, het jaar waarin Almere zijn naam kreeg.

Artikel geplaatst op: 16 september 2019 - 10:00

Gerelateerd

Delen