Forever Young Festival 2019 gaat niet door

Door Marcel Beijer
ALMERE - Het Forever Young Festival dat op woensdag 21 augustus zou plaatsvinden op de Esplanade, gaat niet door. Dat laat de organisatie weten op haar website en Facebookpagina. 

Archieffoto: Fred Rotgans

Bestuurslid Sietse Dugour is teleurgesteld over de tegenvallende verkoop. "Van de 10.000 kaartjes zijn er slechts iets meer dan 3000 verkocht. Daarvan is ook een flink aantal gratis weggegeven. 
Volgens Dugour is het gissen waarom het populaire festival, dat de eerste twee edities gratis toegankelijk was maar waarvoor dit jaar 12,50 euro betaald moest worden, niet voldoende belangstellende trekt. "De toegangsprijs kan natuurlijk een reden zijn, maar ook vorig jaar hadden we 2,5 week voor het festival nog maar 3000 kaartjes verkocht. In de laatste weken liep het ineens storm."
De slechte weersverwachting is wellicht een reden dat de verkoop nu niet op gang komt. "En misschien moeten mensen er toch aan wennen dat het niet meer gratis is. Dat gaan we nog evalueren."


Persoonlijk bericht

Inmiddels hebben alle kaartkopers persoonlijk bericht gehad. Er wordt bekeken hoe zij financieel gecompenseerd kunnen worden. Ook met de leveranciers en artiesten is de organisatie in gesprek. "We hopen dat ze zich coulant willen opstellen zodat de stichting niet failliet gaat. Dan is het wellicht in de toekomst mogelijk alsnog een festival te organiseren", zegt Dugour. "Het is een nare beslissing. We hebben het Forever Young Festival niet opgericht omdat we ze nodig een commercieel evenement wilden organiseren. We wilden iets voor ouderen betekenen zodat ze elkaar ontmoeten en plezier maken. Veel mensen in de organisatie hebben er privé geld inzitten. We zijn allemaal teleurgesteld. We kunnen het dit  jaar niet bolwerken."


Overheid

De organisatie heeft getracht nog bij de overheid aan te kloppen voor compensatie. "En er was ook wel wat mogelijk, maar dan was het nog onvoldoende om het verlies aan inkomsten te dekken. Dan moet je je conclusies trekken. Bovendien zijn de standhouders en leveranciers ook ontevreden als er maar 3000 mensen op het terrein aanwezig zijn. Je lost er weinig mee op."


Toekomst

Mocht de organisatie financieel niet bankroet raken, dan is wellicht in 2020 een nieuwe opzet van het festival mogelijk. Dugour: "Maar daar denken we momenteel nog niet aan. We moeten eerst dit allemaal netjes afhandelen. Dan kijken we later wel hoe we de toekomst in gaan."

Artikel geplaatst op: 14 augustus 2019 - 08:36

Gerelateerd

Delen