't Zonnewiel en Olijfboom weten wel raad met speeltoestel voor wijk

PARKWIJK - Kinderen van basisschool ’t Zonnewiel en de Olijfboom hebben sinds kort een nieuw speeltoestel op hun schoolplein in gebruik genomen. Het klim- en glijtoestel hebben ze onder andere te danken aan een ouder van een leerling.

(Foto: aangeleverd)


Mevrouw van Tol miste voor haar zoon speeltoestellen in de buurt. Ze zamelde geld in via Jantje Beton en de Rabobank, maar helaas was de gemeente niet akkoord met de plaatsing op het door mevrouw Van Tol beoogde grasveld. ’t Zonnewiel en de Olijfboom wisten hier wel raad mee.
“De voorgestelde plek van het speeltoestel paste niet in de plannen van de gemeente omdat dat geen centrale speelplek was. We hebben samen overlegd met de gemeente, de sponsoren en stichting De Schoor. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen en wij zijn als scholen heel blij met deze oplossing,” vertelt Manya Heuwekemeijer, adjunct-directeur van ‘t Zonnewiel.
De scholen grijpen de gelegenheid aan om het schoolplein een metamorfose te geven. Zo wordt er onder andere een verkeersplein aangelegd.

Artikel geplaatst op: 11 juli 2019 - 09:28

Gerelateerd

Delen