Voormalig politiebureau in Haven wordt creatieve broedplaats

Door Petra Onderwater
HAVEN CENTRUM – Het voormalige politiebureau in Haven wordt een creatieve broedplaats voor de hele buurt. “We geven het gebouw zijn maatschappelijke functie terug, maar op een hele andere manier”, aldus Jeroen van der Meulen en Leo van Heijningen, initiatiefnemers van Creative ArtLabs Almere.

(Foto: aangeleverd)


Het door Rem Koolhaas ontworpen gebouw aan de Bivak is deze maand aangewezen als het eerste gemeentelijke monument. Terwijl nog wordt nagedacht over de definitieve bestemming, zit er inmiddels een aantal tijdelijke gebruikers in het pand, waaronder Creative Artlabs Almere. Van der Meulen en Van Heijningen tonen enthousiast de ruimtes die zij tot hun beschikking hebben. “Wij hopen dat we hier heel lang mogen blijven. Het liefst permanent. We barsten van de ideeën en van de ambitie.”

Laagdrempelig

Creative ArtLabs Almere moet een laagdrempelige plek worden, waar iedereen welkom is. “Wij vinden het belangrijk om creatief talent voor de stad te behouden. Daarom willen we jonge beginnende kunstenaars, theatermakers, muzikanten en andere creatieve geesten een plek bieden waar zij hun kunstzinnige ei kwijt kunnen. Waar ze dingen kunnen uitproberen en kunnen laten zien”, vervolgen de creativelingen. “Wij vinden het leuk om verschillende disciplines bij elkaar te brengen, zodat daaruit nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan.”

Creatieve ideeën

Scholen, organisaties of buurtbewoners die projecten willen opzetten kunnen er ook terecht, benadrukken de initiatiefnemers. “Wij roepen eigenlijk iedereen met een creatief idee op om langs te komen en het ons voor te leggen. Dit kan van alles en nog wat zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld al serieuze plannen voor een krijtfestijn, een neonparty en een creatieve comedy-avond, door jongeren zelf geïnitieerd en georganiseerd. Zelf gaan we onder andere regelmatig jamsessies en workshops organiseren.”
Naast creatievelingen is er ook behoefte aan helpende handjes bij evenementen en aan technici voor licht en geluid. “Wie een bijdrage denkt te kunnen leveren, op wat voor manier dan ook, is welkom.”

Openingsfeest

Op zaterdag 25 mei is er van 13.00 tot 17:00 Kris Kras door Almere en van 19.00- 22.00 uur een openingsfeest, waarbij iedereen kan kennismaken met Creative ArtLabs Almere. De officiële opening zal om 20.00 spectaculair plaatsvinden. Houd voor meer informatie de website www.creativeartlabsalmere.nl in de gaten of volg Creative ArtLabs Almere op sociale media.

Artikel geplaatst op: 19 april 2019 - 08:13

Gerelateerd

Delen